Search
Close this search box.

Βιογραφικό

marek-levak-GNVxujZ_CxU-unsplash.jpg
bg2.png
Ερευνητρια στις ιατρικες επιστημες​

Γουέλα Μαίρη

Βιογραφικό σημείωμα

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στη Θεσσαλονίκη. Σπούδασα Διατροφή και Διαιτολογία στο πρώην Αλεξάνδρειο Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Θεσσαλονίκης (ΑΤΕΙΘ).

Κατά τη διάρκεια των σπουδών μου πήρα μέρος σε ευρωπαϊκά ερευνητικά προγράμματα, όπως την «Παρεμβατική Μελέτη Διατροφικής Αγωγής για την Αντιμετώπιση Εκφυλιστικών Παθήσεων» σε συνεργασία με δήμους της Θεσσαλονίκης.  Μελετήσαμε τη διατροφική παρέμβαση σε ασθενείς με μεταβολικά νοσήματα, συμπληρώνοντας ερωτηματολόγια, καταγράφοντας τις ανθρωπομετρικές τους μετρήσεις και δίνοντας το κατάλληλο διαιτολόγιο αναλόγως την περίπτωση.  Επίσης, συμμετείχα στο πρόγραμμα COSI (Childhood Obesity Surveillance Initiative) σε συνεργασία με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, την Ελληνική Εταιρία Παχυσαρκίας, το τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας,  ΑΤΕΙΘ και δημοτικά σχολεία της Θεσσαλονίκης.  Καταγράφηκαν οι ανθρωπομετρικές μετρήσεις μαθητών. Από τον Σεπτέμβριο του 2015 μέχρι τον Μάρτιο του 2016 πραγματοποίησα την πρακτική μου άσκηση στο Γενικό Νοσοκομείο “Άγιος Δημήτριος”, όπου ήμουν υπεύθυνη για το σχεδιασμό διαιτών για τους ασθενείς της κάθε κλινικής και για την παραγγελία τροφίμων σύμφωνα με το ημερήσιο μενού και τον αριθμό των ασθενών.

To 2016 συνέχισα τις Μεταπτυχιακές μου σπουδές «Διατροφή στην Υγεία και στη Νόσο» στην Ιατρική, στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας. Το 2018 πραγματοποίησα τη πρακτική μου άσκηση μέσω Erasmus προγράμματος στο Health and Ageing Foundation of UAB, στη Βαρκελώνη, στην Ισπανία.  Εκεί, ενεπλάκησα σε προγράμματα παρέμβασης σε ηλικιωμένους ανθρώπους με κίνδυνο ανάπτυξης  «σύνδρομο ευπάθειας». Επιστρέφοντας,  τον Μάιο του 2019 παρέδωσα διαλέξεις σε δημοτικά σχολεία της Θεσ/νίκης μέσω του Προγράμματος «Δωρεάν διανομή φρούτων, λαχανικών και γάλακτος στα δημοτικά σχολεία»  σε συνεργασία με το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων & Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και του Ινστιτούτου Prolepsis.  Αργότερα, το 2021 ως ακαδημαϊκή επισκέπτρια συμμετείχα στο project “ Plant-based alternatives” , του University of Reading στην Αγγλία, μέσω των EIT Food Fellowships.

Το 2022, ανέλαβα ως βοηθός ερευνητή στο Ινστιτούτο Εφαρμοσμένων Βιοεπιστημών-ΕΚΕΤΑ, τη διατροφική υποστήριξη συμμετεχόντων στο πρόγραμμα “Pesonalised Nutrition for Healthy Living”, ενώ παράλληλα ξεκίνησα τη διδακτορική μου διατριβή στο τμήμα Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου.

Τέλος, αυτό το διάστημα εργάζομαι στο project “Governance of food supply chain to equilibrate price and profits of high quality and safe mediterranean foods” σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Αιγαίου.